Mini OL

En uge i september måned afholder Børnehuset Mini-OL for børnene i Børnehuset. Børnene bliver aldersopdelte i grupper på tværs af stuerne.
Børnene samles hver dag ved flagstangen på legepladsen, hvor de synger Børnehusets egen sang. Derefter er der fællesopvarmning for alle, inden dagens aktiviteter går i gang.
En Mini-OL uge kan se sådan ud:

Mandag:
Den olympiske ild tændes. Hver gruppe skiftes til at kaste papirs "ildkugler” op i  en  tønde.
Når alle børn hver har kastet en kugle, er den olympiske ild tændt og Mini-OL kan starte. Agurke- og kartoffelstafet på fællesarealerne udenfor Børnehuset.

Tirsdag:
Løbedag. Der bliver arrangeret diverse løbeture ved Børnehuset og i nærmiljøet alt efter børnenes formåen. Børnene bliver delt i aldersopdelte grupper. Løbet bliver skudt i gang med en knaldhætte pistol. Når de kommer tilbage i huset, får de saftevand, der står klar til dem.
De store børn, dvs. de kommende skolebørn, bader efter løbet. Dette gør vi noget ud af, da børnene i skolen har fællesbad efter gymnastik. Børnene starter med at snige sig ind i badet bagved et håndklæde og kommer ud helt uden hæmninger. Børnene beder efterfølgende om at få lov til at bade de andre dage.

Onsdag:
Cykeldag. Børnene medbringer deres egne cykler eller motorcykler om morgenen. De børn, der ikke selv har en cykel eller motorcykel, låner en af Børnehuset. Der bliver lavet forskellige ruter alt efter børnenes niveau.
Børnene er igen opdelt i aldersopdelte grupper. De mindste vuggestuebørn kører på motorcykler på legepladsen, og de største børnehavebørn kører på deres egne cykler i en rute på vejene i nærområdet.

Torsdag:
Aktivitetsdag på Brede boldbane. Alle børn og voksne mødes på boldbanen og starter med fællesopvarmning. Derefter går vi i gang med div. aktiviteter såsom sækkeløb, forhindringsbane, boldkast, stafetløb m.m.

Fredag:
Alle børn og voksne mødes på fællesarealerne udenfor Børnehuset.
Vi leger div. stafetlege og har tovtrækning.
De aldersopdelte hold skiftes til aktiviteterne, og de andre hold hepper på dem, der er i gang. Mini-OL afsluttes med medaljeoverrækkelse til alle børn